Background Image

Blogfoto artikelen

Motion controlled timelapse apparatuur

25 - 11 - 2016Timelapse fotografie is niet meer weg te denken en wordt steeds vaker ingezet om de social media bezoeker te enthousiasmeren. Een timelapse is feitelijk een korte film welke is samengesteld uit foto's die met tussenpozen van enkele seconden of minuten zijn gemaakt.

Deze foto’s, geschoten over een langere periode, worden achterelkaar geplakt en binnen een fractie van de tijd (frame rate) afgespeeld. Daarmee wordt de actie (beweging) aanzienlijk versneld. Processen die in het echte leven langzaam verlopen of voor het blote oog lijken stil te staan, veranderen hiermee in spannende en verrassende actiescènes. Onderstaande timelapse productie hebben wij 2 jaar geleden gemaakt.

De techniek is zowel op het hardwarematige als het softwarematige vlak met grote sprongen vooruit gegaan. Doordat in de nabewerking de gemaakte foto’s in serie bewerkt kunnen worden zijn er veel meer technische mogelijkheden bijgekomen die de kwaliteit van timelapse ten goede komen. Qua beweging heeft beeldimpressie.nl geïnvesteerd in motion controlled timelapse apparatuur. Met onze kabelbaan kunnen wij (zowel binnen als buiten) tot 100 meter overruggen. Om uw een idee te geven van de mogelijkheden treft u onderstaand wat beelden van de leverancier. Wij zijn deze specialistische apparatuur uitvoerig aan het testen en verwachten op korte termijn met indrukwekkende timelapse productie online te komen.

Reacties (0)


Plaats een reactie

Ik ben geen robot
Captcha Image